4. lokakuuta 2015

Kätilötyötä keniassa

Kolmas viikko pyörähti käyntiin ja harjoitteluissa ollaan päästy toiminnan makuun. Tarkoituksena on täällä siis suorittaa viimeiset kätilötyön harjoittelut ja näin päästä sitten suoraan valmistumaan kun saapuu Suomeen. Tarkoituksena on etenkin suorittaa synnytyssalia, mutta myös lapsivuoteella ja raskaana olevien kanssa suorittaa harjoittelua.

En aio tässä blogissa mennä kovin syvälle harjoitteluihin sillä synnytyssali ei ole kovin lukijaystävällinen ympäristö eikä varsinkaan täällä Keniassa. Kuitenkin jotain sillä suurin osa ajasta on harjoittelua.

Täytettyjä eläimiä paikallisessa tutkimuskeskuksessa


Teen harjoitteluni Eldoretissa MOIn opetussairaalassa, jonka kaikki hoito on potilaille ilmaista. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvikkeita on erittäin vähän ja niiden laatu on...vaihtelevaa. Lisäksi koska kyse on opetussairaalasta, opiskelijoita on paljon. Siis oikeasti paljon (en valita enää koskaa Suomen opiskelijamääristä). Esimerkiksi yhdessä synnytyshuoneessa on kolme potilaspaikkaa, huoneessa on ainakin yksi palkattu hoitaja, kolme kätilöopiskelijaa, kaksi meitä baratonin opiskelijaa, kaksi lääkäriopiskelijaa ja yksi lääkäri. Lisäksi jos joku alkaa ponnistaa, tulee huoneeseen muita opiskelijoita toisista saleista. Eli parhaimmillaan olen nähnyt 15 ihmisen seuraavan yhtä synnytystä.

Välineiden ja käsien pesupaikkaa. Vieressä näkyy potilaspaikkaa.


Lisäksi on omat heikkoudet yksityisyydessä (no, kolme synnyttäjää samassa huoneessa), aseptiikassa, käsihygieniassa ja vähän kaikessa muussakin. Sairaala on kuitenkin hyvä oppimisympäristö, synnytyksiä on paljon, vertaisoppimista on runsaasti ja englannin kielen sanavarasto karttuu :D

Ainoa vika harjoittelussa on se, että se on vain ti-to 6.15-17.00. Perjantaisin on onneksi yliopiston sairaalalla neuvolapäivä, eli kaikki raskaana olevat ja lapset kutsutaan perjantaisin käynneille.

Aurinko, kokis ja popcorn. Muuta ei tarvita :)


Muuten elämä pyörii iltapalojen, auringonlaskujen ja ihmettelyn merkeissä. Suunnitteilla on matkaa safarille, lähikaupunkeihin ja viidakkoon, mutta niistä myöhemmin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti